Projektovanje zelenih površina

Projektovanje zelenih površina

Projektovanje zelenih površina

U okviru delatnosti planiranja i projektovanja Demetra RB nudi izradu savremenih idejnih rešenja i glavnih projekata za uređenje zelenih površina eksterijera, dizajn vrta, uređenje dvorišta, javnih i komercijalnih prostora, projektovanje sistema za navodnjavanje, uređenje terasa i žardinjera, biodekoracije enterijera i usluge iz oblasti pejzažne ahitekture i hortikulture. 

Pre izvođenja radova na uređenju zelene površine, bilo da je u pitanju uređenje dvorištauređenje terase, parkovske površine ili enterijera, potrebno je da prvo osmislimo prostor i ocenimo njegove dimenzije, funkciju i potrebe korisnika. Zato je važno sačiniti plan, koji će sadržati osnovne informacije o prostoru i grafički prikaz idejnog rešenja. U zavisnosti od složenosti sadržaja i veličine prostora, plan uređenja otvorenog prostora može biti jednostavan sa osnovnim grafičkim prikazom i specifikacijom materijala i radova. Sa složenošću objekta koji se planira, rastu potrebe za detaljnijom analizom postojećeg stanja i predmerom materijala i procenom troškova izgradnje. U slučaju složenijeg objekta, neophodno je nakon izrade idejnog projekta uraditi glavni projekat koji sadrži sve informacije neophodne za izvođenje radova.

Naš projektni biro čini tim mladih, kreativnih i stručnih pejzažnih arhitekata koji su tu da zajedno sa Vama formulišu najbolje rešenje za Vaš prostor. Pri izradi projekta uvek težimo postizanju estetskih, funkcionalnih i ekoloških kvaliteta a u skladu sa potrebama i zahtevima klijenta. Inženjeri pejzažne arhitekture će napraviti pravi izbor biljaka i građevinskih materijala koji će Vaše dvorište ili poslovni prostor učiniti toplijom, zdravijom, funkcionalnijom, i prijatnijom sredinom za boravak i rad.